Otthon / Egyéb / Rig Lajos, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője: Oltás 4 havonta? Nem!

Rig Lajos, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője: Oltás 4 havonta? Nem!

Nem értek egyet a Fidesz azon döntésével, hogy február 15-től az minősül oltottnak, aki a harmadik oltást is megkapta, vagy aki a második oltást 6 hónapon belül kapta meg.

Magyarországon 3 csoportról beszélünk:

  1. Több millióan meggyőződésből oltattak.

Bíznak a vakcina hatékonyságában és azokban a tudósokban, akik ezeket az oltóanyagokat kifejlesztették. Bíznak bennük, mert számukra a hippokratészi esküben megfogalmazott NIL NOCERE (Ne árts!) a legfőbb intelem.

Bíznak bennük, mert az a hivatásuk, hogy embereket gyógyítanak, életeket mentenek, küzdenek olyan nemes célokért, mint pl. a rák gyógyítása. Valószínű az oltás mellett döntött, aki a közvetlen környezetében látott súlyos eseteket, vagy a covid által vesztette el családtagját, barátját.

  • Több százezer ember a védettséget nem adó védettségi kártya miatt oltatott.

Többségük szkeptikus az oltások hatékonyságában (és nem a vírus létezésében!) és mivel új vakcináról van szó, ezért aggódnak az esetleges mellékhatások miatt. Sokan a munkahelyük megtartása miatt oltatták be magukat és sokan vannak, akik azért tették, hogy ne legyenek korlátozva és pl. bekísérhessék a pici gyermeküket az óvodába. Mivel – hibásan- a Kormány már az első oltás után kipostázta a védettségi igazolványt, így több ezer ember fel sem vette a második oltást.

  • A harmadik az a csoport, aki egyáltalán nem akar oltást, mert

olyan betegségben szenved, amely mellett rizikós lehet és/vagy bízik az immunrendszerében és/vagy már átesett a betegségen és megfelelő antitesttel rendelkezik és/vagy szkeptikus a vakcinákkal kapcsolatban és/vagy nem bízik a Kormányban, mert az mindenben hazudik és még az oltóanyagokkal, lélegeztetőgépekkel, tesztekkel is nyerészkedik.

Az első csoportba tartozom. Egészségügyi dolgozóként háromszor oltattam, viszont tiszteletben tartom a másképp gondolkozók döntését is!

Ezért:

A három, általam említett csoportban természetesen van „átjárás”, de az tény, hogy egyre többen nem bíznak a Fideszben, ezáltal a vakcinákban sem.

Az emberek a közvetlen környezetükben is látják, hogy sajnos sokan megbetegednek oltás mellett is, illetve tovább is adhatják a vírust, ezért nincsenek eléggé meggyőzve az oltások hatékonyságáról.

Az eddigi tapasztalatok szerint az Omikron az eddigi legenyhébb lefolyású megbetegedést okoz(hat)ja és a gyártók elmondása szerint e variáns ellen nem elég jó egyik korábbi oltóanyag sem. (Tehát meg kellene várni egy hatékonyabb vakcina kifejlesztését?)

A helyi médiákban megszólaló szakértők (pl. Rusvai Miklós főorvos) elmondása szerint erősebb védettséget jelent az, ha valaki átesik a betegségen, mivel ezáltal természetes immunitása alakul ki. Az átfertőződés biztosíthatja az immunitását azoknak, akik az oltást nem veszik fel.

Rusvai főorvos az oltást többek között ezért nem tenné kötelezővé.

A sokszor észszerűtlen, a szakmaiságot nélkülöző, politikai alapon hozott járványügyi intézkedések szintúgy fokozzák a bizalmatlanságot.

Véleményem szerint, a fentiek miatt indokolatlan és valóban diszkriminatív újabb oltásokhoz kötni a normális életet és a Kormány 6 millió embert diszkriminál azzal, ha kötelezővé teszik a harmadik oltást!

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply