Otthon / Egyéb / FIDESZES SZEMLÉLET: A KÉPVISELŐ AHOL TUD SEGÍT, BÁRMIBEN…

FIDESZES SZEMLÉLET: A KÉPVISELŐ AHOL TUD SEGÍT, BÁRMIBEN…

A végrehajtók elnöke egyetemi vizsgákat intézett Völner rokonának.

Völner Pál fideszes országgyűlési képviselő, a vesztegetéssel gyanúsított, államtitkári posztjáról lemondott politikus kulcsfigurája a Schadl György, a végrehajtói kar elnöke ellen folytatott büntetőügyben.

A 444.hu birtokába jutott a Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt érintő több mint 1700 oldalas nyomozati irat, mely Schadl György, a végrehajtói kar elnöke és Völner közti telefonbeszélgetéseket tartalmazza.

Schadl lehallgatott beszélgetéseiből kiderült, hogy sokan keresték őt, hogy segítsen a jogi diplomájukhoz szükséges vizsgák letételében. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke pedig segített végrehajtóknak, és azok hozzátartozóinak. Továbbá fontos embereknek, például Völner Pálnak, vagy Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak is.

A nyomozati iratok alapján például tavaly nyáron Völner Pál felhívta telefonon Schald Györgyöt, aki végrehajtói kar vezetése mellett a Pécsi Tudományegyetemen polgári jogot is tanít. A háromperces beszélgetés végén az akkori igazságügyi államtitkár és miniszterhelyettes egy rokonára tett célzást, aki a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen joghallgató. Völner még azt is megmondta, melyik tanár vizsgáztatja rokonát, mire Schadl rögtön felajánlotta, hogy telefonál az ügyben. Miután Völnertől elköszönt, már hívta is a Pázmány polgári jogi karán oktató ismerősét, akinek a nevét Völner említette. Majd nem sokkal később Schadl visszahívta az államtitkárt és a vizsgáról szólva közölte: rendben lesz.

Völner pedig nem győzött hálálkodni nekik. Ekkor Schadlnak fogalma sem volt róla, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hónapok óta lehallgatja őt.

(fors)

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply