Otthon / Egyéb / Riasztást adott ki a Magyar Posta
Budapest, 2020. július 26. A Magyar Posta címere Budapest - Pestszentlõrinc 6. posta homlokzatán, a Havanna lakótelepen. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Riasztást adott ki a Magyar Posta

Ismét megtévesztő, veszélyes email és sms terjed, melyekhez semmi közük.

Az állami cég arra figyelmeztet mindenkit, hogy ne dőljön be a csalóknak

A gyanús üzenetekben most már csomag átvételéhez kérik a szállítási cím egyeztetését és/vagy a díj kifizetését, mindezt úgy, mintha a társaság küldte volna a szöveget.

A posta arra figyelmeztet, hogy egyetlen esetben jöhet csak olyan értesítés email-ben vagy sms-ben, amikor fizetési adatokat kérnek. Ez pedig kizárólag a vámkezelés, de ilyen esetben az üzenet magában foglalja a https://www.posta.hu/szolgaltatasok/vam linket is. 

A csalók ezzel szemben olyat kérnek, amit a Magyar Posta soha nem tenne: vagyis bankkártya adatokat. A cég az online fizetéseket kizárólag saját, biztonságos felületén intézi.

A csomagküldést jelző emailre, sms-re csak akkor kattintson bárki is, ha valóban rendelt árut.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply