Otthon / Egyéb / Tombol az iskolákban az omikron

Tombol az iskolákban az omikron

Egyre több iskolában állnak át digitális oktatásra, hol egy-egy osztály, hol az összes osztály kényszerül otthon tanulni.

Bár az omikron enyhébb tüneteket okoz a deltánál, különösen akkor, ha valaki be van oltva, más országok példáján is látszik, hogy ha hirtelen nagyon sokan fertőződnek meg, az könnyen zavart okozhat az oktatásban és más munkahelyeken is.

Több budapesti iskola is beszámolt arról, hogy annyira megugrott a fertőzésszám, hogy van, ahol egy-egy osztályt, máshol összes osztály átállt digitális oktatásra. Van olyan iskola, ahol nem tudják megoldani a kieső tanár helyettesítését, ezért kényszerülnek átállni a digitális oktatásra.

A hirtelen berobbant ötödik hullám erősen érinti az iskolákat, ami nem meglepő: az omikron variáns minden korábbinál sokkal gyorsabban terjed, és a védettséget is hatékonyabban képes kicselezni.”

A szabályok szerint azok a gyerekek, akik oltottak, nekik nem kell karanténba menniük, ha covidossal találkoztak. Kivéve akkor, ha náluk is kimutatják a fertőzést. Tesztelni maximum a szülők tesztelnek, hiszen a tankerület nem szervez tesztelést. A családoknak azonban több ezer forintjába kerül egy-egy gyorsteszt, a PCR pedig 10 ezer forint fölötti összegbe.

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply