Otthon / Egyéb / Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

Hózáporokkal és viharos széllel jön a hidegfront

Csapadékos nap – eső, ónoseső és havazás is lesz ma

Csütörtök

Északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte keleten fordul elő vegyes csapadék, majd délután többfelé alakul ki zápor, amit hózáporok váltanak fel. Főleg a Dunántúlon lehet néhány cm-es hó. Eleinte a DNy-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. +5 fok körül alakul a csúcsérték.

Péntek

A többórás napsütés mellett észak felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan lesznek hózáporok. Erős, néhol viharos lesz az Ény-i szél. Erős lehűlés várható: délután már csak +1°C körüli értékeket mérhetünk.

Szombat

Változóan felhős időre számíthatunk, de a Nyugat-Dunántúlon lesznek tartósabban felhős tájak – és itt szállingózhat a hó is. Továbbra is erős lesz az északi, északnyugati szél. Marad a hideg idő +1 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap

Nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon egyre több helyen lehet havazás, amit havas eső válthat fel. Máshol rétegfelhős, részben napos lesz az ég. -2 és +2 fok között változik a hőmérséklet.

Forrás: köpönyeg.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply