Otthon / Egyéb / Döntött az Esztergomi Járásbíróság – felfüggesztettet kapott állatkínzás miatt

Döntött az Esztergomi Járásbíróság – felfüggesztettet kapott állatkínzás miatt

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a piliscsabai nőt, aki Piliscséven hónapokig szűk boxokban tartotta a kutyákat és a macskákat, az ellátásukról pedig nem megfelelően gondoskodott.

A vádirat szerint a piliscsabai nő 2019 decemberétől 9 darab nagytestű kutya és 2 macska gondozásával volt megbízva. Az állatok a piliscsévi ingatlanban állandóan a házban éltek, egyetlen kutya kivételével, amely az udvaron tartózkodott. Ennek oka az volt, hogy a szomszédokat zavarta a folyamatos kutyaugatás. Az elkövető 2020. december 10-étől 2021. március 10-éig nem gondoskodott megfelelően a rábízott állatok közül 8 kutyáról és két macskáról. A nő az ebeket a piliscsévi házban a két szobában extrém szűk állatszállító boxokban tartotta, amelyek alkalmatlanok voltak arra, hogy azokban az állatok felálljanak vagy akár megforduljanak. A nő a boxokat és a szobát nem takarította, az állatoknak enni és inni ritkán adott, velük nem foglalkozott, orvosi ellátásukról nem gondoskodott.

A nem megfelelő elhelyezési körülmények alkalmasak voltak arra, hogy az állatok maradandó egészségkárosodását, akár pusztulását okozzák. A tartási körülmények, a kutyák esetében a legelemibb mozgás hiánya, a bélsárban való fekvés, míg a macskáknál a bőrbetegségek és a bolhásság az állatoknak különös szenvedést okozott.

Az ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, jogerős büntetővégzésben 1 év, végrehajtásában 2 év 6 hónapra felfüggesztett börtönbüntetést és 200.000 forint pénzbüntetést szabott ki állatkínzás bűntette miatt a nővel szemben.

(forrás)

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply