Otthon / Egyéb / Kitolták a rendőrök kötelező oltásának határidejét

Kitolták a rendőrök kötelező oltásának határidejét

A jelenleg oltatlan rendőrök hiánya megnehezítené, az amúgy is munkaerőhiányban szenvedő rendészeti ágat. 

Az állami érdekeltségű vállalatoknál és szervezeteknél kötelező a koronavírus elleni oltás így van a rendvédelmi dolgozók esetében is. A kormány feltételes módban január 31-ig tűzött ki határidőt az oltatlan rendőrök számára, eddig az időpontig minimum az oltás első dózisát felkell venniük. Viszont ezt a határidőt kitolták április 30-ig – írja az Mfor.

A lap információi szerint az elmúlt napokban voltak olyan helyek, ahol a kapitányságokon dolgozó rendőröket és az adminisztrációs feladatokat ellátó főelőadó hölgyeket egyesével hívta be a rendőrkapitány, hogy tudassa velük, kitolják a kötelező oltás időpontját. Azt is közölték velük, hogy aki nem oltat, az nem kapja meg a hathavi nettó fizetéssel egyenértékű fegyverpénzt, ahogy karácsonyi pénzben sem részesültek az oltatlan rendőrök. Minderről nem láttak semmiféle hivatalos, írásos dokumentumot, csak szóban hangzott el az információ. 

A hírt Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkár erősítette meg a lapnak, miszerint: „Most délután kaptuk meg a Belügyminisztérium körlevelét, amelyben az áll, hogy a katasztrófavédelem, a rendőrség és a büntetésvégrehajtási területeken, a nem ügyfelekkel dolgozók állományában április 30-ig meghosszabbították a kötelező oltás felvételének időpontját”. Pongó hozzátette, hogy a beoltatlan rendőrök számáról továbbra sincsenek pontos adatai, hiszen egyetlen egy számot árult el novemberben a Belügyminisztérium, miszerint 69-31 százalék az átoltottság az oltottak javára, de ez a minisztérium dolgozóira vonatkozó statisztika volt.

„Mindenesetre annyira nagy a rendőrhiány a kapitányságokon, hogy 5 százalékos hiány is megakaszthatja a munkát”

(forrás)

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply