Otthon / Egyéb / Újabb kétes ügy Erős Gábor körül

Újabb kétes ügy Erős Gábor körül

Az esztergomi alpolgármester VölNER nyomdokaiba lépett: újabbnál újabb kompromittáló információk kerülnek elő vele kapcsolatban.

Pénteken Cserép János, esztergomi önkormányzati képviselő jelentette be közösségi oldalán, hogy Esztergom Önkormányzatánál összeférhetetlenségi eljárást kezdeményez az alpolgármester ellen, mivel a jogszabályi tiltás ellenére Erős Gábor 2016 óta a Strigonium Zrt. felügyelőbizottságának tagja, melyért díjazásban részesül.

A Helyi Önkormányzatról szóló törvény rendelkezése szerint, aki polgármester vagy alpolgármester, az máshonnan, mint ez a jogviszonya nem fogadhat el díjazást, nem működhet közre cégek tevékenységében pénzért.

Az önkormányzati képviselő bejegyzéséből kiderül, hogy Erős Gábor megválasztása óta a Strigonium Zrt. felügyelőbizottságának tagja, ez összeférhetetlenség.

Ha ő maga nem jelentette be 30 nappal az alpolgármesterré választását követően, akkor bárki hivatkozhat rá, és ilyenkor már nem reparálható. Ha a képviselő-testület kimondja az összeférhetetlenséget, másnap megszűnik az alpolgármesteri jogviszonya.

Sőt, mivel az összeférhetetlenségi okot Erős Gábor nem hozta a testület tudomására, így egyben méltatlanná válik a képviselői tisztségre is, a következő lépcső tehát annak a megállapítása. És akkor Szentgyörgymező készülhet az új időközi választásra.

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply