Otthon / Dorog hírei / KORMÁNYVÁLTÓ HANGULAT AZ ESZTERGOMI TÉRSÉGBEN

KORMÁNYVÁLTÓ HANGULAT AZ ESZTERGOMI TÉRSÉGBEN

Nunkovics Tibor, az egységes ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje elsőként adta le az indulásához szükséges ajánlások több, mint kétszeresét.

Hivatalosan a szombati nap volt a választási kampány nyitánya, amikoris a jelöltek megkapták az ajánlóíveket az esztergomi Polgármesteri Hivatalban. Nunkovics Tibor a többi jelölttel együtt 8 órakor vette át az íveket, már a meghirdetett nyitási időpont előtt emberek tucatjai várták a kitelepülési helyszíneken, hogy aláírják az ajánlását. Esztergom, Dorog, Nyergesújfalu, Tát, Sárisáp és környéke megmozdult.

A kezdés után egy órával már megvolt az induláshoz szükséges aláírás, 11 órakor a támogatások száma már meghaladta az ezret, 13 órakor már nem volt mit aláírniuk a választópolgároknak, mert a rendelkezésre álló 150 ív 1200 aláírással megtelt, ezután támogató ívet tudtak aláírni az ellenzékkel szimpatizálók.

A változást akarók lendülete egész nap nem fogyott el, a dorogi irodában a meghirdetett zárási időpont után is volt még olyan, aki mindenképp szerette volna kifejezni azt, hogy Tibor és az egységes ellenzék mellett áll.

Nunkovics Tibor 13 órakor a választókerületi választási bizottsághoz leadta az előírás szerinti 500 darab ajánlás több, mint kétszeresét, így ő volt az a választókerületben az, aki elsőként tett eleget ennek a nemes feladatnak.

Ezek a tények a tegnapi napról. Azonban a számadatokon kívül ennél sokkal többről szólt.

Megmozdult, lüktetett a választókerület. Családok, baráti társaságok mozdultak meg, azért, hogy kifejezzék elég volt az orbán-rezsimből, elég volt a korrupt fideszes politikusokból az esztergomi körzetben is.

Megmozdultak az idősek, akiket nem tudott megtéveszteni a kormány választási kampányként osztogatott nyugdíjprémiuma, megmozdultak a még itthon lévő fiatalok, mert a hazájukban szeretnének boldogulni, a középkorúak, akik szeretnének tisztességes bért a munkájukért, a befizetett járulékukért megfelelő egészségügyi ellátást.

Sokan voltak szombaton, akik nem szeretnének mást, csak egy élhető Magyarországot.

És szólt a tegnapi nap az összetartozásról, a „mi mindannyian egyet akarunk” érzésről. Akik ismeretlenül is türelmesen együtt várakoztak az aláíró pultoknál és rámosolyogtak a mellettük állókra, váltottak egy pár szót egymással, akik együtt örültek annak, hogy már nincs ív, amit aláírjanak, mert mind betelt.

És szólt a képviselőjelöltről. Arról az emberről, aki ott volt az aktivistái és a választópolgárok között. Akivel kezet lehetett fogni, jótanácsokkal ellátni, beszélgetni egy kicsit, vele örülni a tegnapi sikernek, a további támogatásról biztosítani.

Kérdésünkre Nunkovics Tibor elmondta, hogy a tegnapi nap számára egy olyan megerősítést adott, ami erőt ad számára az elkövetkezendő időre, a kampány további szakaszára. Hálás köszönetét fejezte ki mind az ajánlásgyűjtésben résztvevő aktivistáknak, mind pedig azoknak, akik fontosnak tartották azt, hogy aláírásukkal is támogassák.

Bebizonyosodott, hogy Esztergom térségében változásra éhesek az emberek és olyan politikust szeretnének látni képviseletükben a parlamentben aki értük és a térségért dolgozik.

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply