Otthon / Egyéb / SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek.

A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, a többi gyanúsított szabadlábon védekezik. Három ember esetében azért szüntették meg a letartóztatást, mert nem tartották indokoltnak a kényszerintézkedés fenntartását – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) az rtl.hu megkeresésére.

Korábban Polt Péter közölte, hogy Völner Pálnál is vizsgálták a személyi szabadság esetleges korlátozását, de a büntetőeljárásról szóló törvény alapján arra jutottak, hogy nála nem álltak fenn ennek jogi feltételei.

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar hivatali visszaéléssel gyanúsított elnöke, Schadl György a letartóztatottak között van, de azt a KNYF nem árulta el, ki a másik két fogvatartott. A portál emlékeztet rá, korábban rajta kívül a sofőrjét és a gyakran csak „gazdámként” említett R. Róbertet tartották bent.

Február eleje óta tanúkihallgatások, folytatólagos gyanúsítotti kihallgatások történtek, más információt a büntetőeljárás érdekeire tekintettel nem közöltek. A Központi Nyomozó Főügyészség azt sem árulta, hogy indult-e vagyonosodási vizsgálat Völner Pál vagy Schadl György ellen.

A vádhatóság szerint a hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított volt államtitkár három éven át kapott rendszeresen kenőpénzt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Schadl György az ügyészség szerint még több pénzre, több mint 880 millió forint illegális jövedelemre tett szert az államtitkárral kialakított korrupciós kapcsolata révén.

(forrás)

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply