Otthon / Országos hírek / A Jobbik behozná

A Jobbik behozná

Egy mondattal toldja meg a Jobbik a korábbi Orbán Alaptörvény-módosítást!

Igen, a letelepedési kötvény-biznisz tilalmával.

Jobbik hétfőn be kívánja nyújtani a parlamentnek az alaptörvény-módosító javaslatát, amely csak abban különbözik az Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett, majd elutasított alkotmánymódosítástól, hogy megszüntetné a letelepedési kötvények forgalmazását – erről Volner János, a Jobbik alelnöke beszélt vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján.

volner

Az ellenzéki politikus jelezte, azt szeretnék, ha javaslatukat minél előbb napirendre venné az Országgyűlés.

Már semmi egyébről nincs szó, mint hogy a Fidesz válaszúthoz érkezett: el kell dönteni, hogy tovább ragaszkodnak-e az offshore cégeken keresztül realizált milliárdokhoz, amelyek a letelepedési kötvény-bizniszből származtak, vagy pedig a magyar emberek biztonságát tekintik elsődlegesnek – mondta Volner János.
Közölte, hogy az alaptörvény módosításáról szóló vitában a Jobbik világossá tette az álláspontját: a párt számára Magyarország biztonsága az első, ebből adódóan nem kívánnak asszisztálni semmilyen „fideszes kormányzati félmegoldáshoz”. Teljes értékű megoldás szükséges, azaz „se Juncker, se pedig Rogán Antal és Habony Árpád barátai, üzletfelei ne telepíthessenek le migránsokat Magyarországon” – fogalmazott Volner János, hozzátéve: „se gazdag migráns, se szegény migráns ne jöhessen ide; se gazdag terroristára, se szegény terroristára nincs szüksége az országnak”
Kitért arra is, hogy egy közvélemény-kutatás szerint még a Fidesz szavazóinak is csak mindössze 9 százaléka támogatja a letelepedési kötvényt. A forgalmazó cégeken keresztül eddig 110 milliárd forint nyereséget realizáltak azok az offshore cégek mögé bújó tulajdonosok, akik miatt nem volt hajlandó a Fidesz ebben a kérdésben engedni – jegyezte meg Volner János azt kérve, mondjanak le „erről a piszkos pénzről”, hiszen szereztek már maguknak éppen eleget, és a magyar emberek biztonságát tartsák elsődlegesnek.
Közölte, a pártok közötti egyeztetésen, konszenzussal kialakított alaptörvény-módosítást jónak tartják, a problémájuk az volt vele, „ami kimaradt belőle”. Ezt most egy mondattal beleteszik a javaslatukba: a negyedik cikk második bekezdését javasolják kiegészíteni úgy, hogy „az első bekezdésben meghatározott kérelmen alapuló jog anyagi ellenszolgáltatásért nem szerezhető”, azaz alaptörvénybe ütközőnek minősülne a jövőben a letelepedési kötvények forgalmazása – mondta el Volner János.
Hozzátette: ez az alaptörvény-módosítás ugyanaz, amit a teljes Fidesz-frakció jónak, követendőnek és előremutatónak tartott, csak egy mondattal egészítették ki, a Fidesznek tehát szerinte semmilyen oka nincs arra, hogy az elfogadását ne támogassa.

A hírre reagált a Fidesz és annak alelnöke, Gulyás Gergely is.

gulyasgergelymosolyog

Fidesz: Jobbik=Színjáték

A Jobbik mostani akciója nem más, mint egyszerű politikai machináció: annak a ténynek az elkendőzése, hogy cserbenhagyták Magyarországot – kommentálta a Fidesz-frakció vasárnap Volner János Jobbik-alelnök közlését pártja alaptörvény-módosító javaslatáról.

A Fidesz-frakció szerint viszont egyszerű színjáték, amit a Jobbik csinál, és az ellenzéki párt szavaira nem lehet alapozni, hiszen egyszer már hazudtak az alaptörvény módosításának támogatásáról.

Emlékeztettek, hogy Vona Gábor Jobbik-elnök korábban azt mondta, hogy aki nem szavazza meg a javaslatot, az hazaáruló. Ennek ellenére a Jobbik-frakció – a többi ellenzéki képviselővel egyetemben – mégsem szavazta meg azt. „Ezért ahelyett, hogy olcsó színjátékot űzne a magyar emberekkel, inkább azt magyarázza meg, miért nem védte meg az országot, miért csapta be saját szavazóit, miért állt Gyurcsány Ferenc és a balliberális ellenzék soraiba?” – szólított fel a kormánypárt.

Most nem Németh Szilárdra bízták a reagálást

Gulyás szerint: Nem csak az országnak, de önmagának is politikai kárt okozott a Jobbik – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese vasárnap az M1 aktuális csatornának.

Gulyás Gergely ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy az Országgyűlés egy komoly testület, ezért még a Jobbik felvetésére sem lehetséges 24 óra alatt módosítani az alkotmányt. Hozzátette, hogy jelenleg nincs ok arra, hogy a Jobbik javaslatát napirendre vegyék.

Forrás: MTI.hu

Képek: MTI.hu/444.hu

About regio33

Check Also

32 ÉVE EZEN A NAPON TARTOTTÁK MEG A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI ELSŐ SZABAD ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁS ELSŐ FORDULÓJÁT

Hosszú évtizedeket követően 1990-ben rendezték meg hazánkban az első szabad országgyűlési választásokat, ennek feltételeit, kereteit …

Leave a Reply