Először is,a gnocchi nem magyar étel…ki gondolta volna…olasz,és biztosan van,aki tud is csinálni,én még soha nem próbáltam,de mindig van a hűtőmben zacskós,készen vett,mert a maradék-feldolgozásban isteni segítség szokott lenni.Most például egy töltött gomba készítése után megmaradt lábakból és törött gombákból főztem hozzá szószt és bátran mondom,megállta a helyét!
Hozzávalók:
-1 zacskó hűtött gnocchi
-3 evőkanál étolaj
-1 közepes fej hagyma
-30-40 dkg gomba/ha van benne erdei,még finomabb lesz/
-10 dkg füstölt szalonna
-1 teáskanál oregano
-1 teáskanál bazsalikom
-1 csipet /kicsit nagyobb csipet!/só
-1 csipet bors
-2 deci főzőtejszín
Előkészítés: megpucoljuk,apróra vágjuk a hagymát,megmossuk,darabokra vágjuk a gombát,felaprítjuk a szalonnát./Mindig összeírom előre az előkészítést,mert csak gyakorlottabb háziasszonyok tudják,mit,mikor,milyen sorrendben lehet beleilleszteni a főzés menetébe.Aki kezdő,inkább készítsen előre mindent össze…szerintem/
Elkészítés: az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk,3-4 perc után hozzáadjuk a szalonnát is,majd a gombát újabb néhány perc múlva.Sózzuk,borsozzuk,bele máris az oregano,bazsalikom!
Közben vizet forralunk,mert amikor majdnem kész a szósz,kezdhetjük főzni a gnocchit.NAGYON gyorsan fő meg!Nyugodtan higgyétek el,ami a zacskón van:1-2 perc.Lobogó,sós vízben,zitty-zutty és már lehet is öblíteni.
Mikor a gnocchit beletesszük a vízbe,felengedjük a gombás szószt a tejszínnel,egyet forr vele,és máris lehet belekeverni a frissen kifőtt,lecsepegtetett gombóckákat.
Nagyon gyors étel,az első „kapavágástól” az asztalhoz ülésig 20perc,ha eltelik…
A kép nem szép,de az ebéd nagyon finom volt ma-IS!!!
Jó főzőcskét!
Szeretettel:Mónika
Köszönjük Mónika az újabb íncsiklandozó receptet! 🙂