Otthon / Ezt főzd meg! / Májgombóc leves

Májgombóc leves

Bevallom,bolti,fagyasztott Nádudvari májgombócból készítem,mert gyorsabban készen van és nálunk akkor ez a leves,ha csak 25-30 percem van rá.Vegetából Naturellát használok,leveskockából DM bio-t,mert nincs bennük ízfokozó(nátrium-glutamát) és tartósítószer sem.
Hozzávalók:
-1 zacskó májgombóc
-1 sárgarépa
-1 fehérrépa
-1 kisebb krumpli
-bármilyen fagyasztott zöldség(zöldborsó,zöldbab,kukorica-akár vegyesen is)kb 30 dkg
-2 leveskocka
-1 teáskanál vegeta
-1 kávéskanál só
-1 marék betűtészta
Előkészítés:
A répát,zöldséget,krumplit megpucolom és összevágom.
Elkészítés:
A fazékba beleteszem az összes zöldséget,fűszert,kb 1,5 liter vizet,felforralom együtt.Ha jól forr,beleöntöm a fagyos(de tényleg fagyos,nem felengedett!!!)májgombócot és újraforrástól kezdve kb 10 percig főzöm.Ha már majdnem puha a gombóc,beleteszem a betűtésztát és 3-4 perc múlva kész is vagyok.
Egyszerű,nagyszerű leves,sem zsiradék,sem tej nincs benne,ellenben tartalmas,laktató.Általában azok is megeszik,akik amúgy a májat nem komálják…legalábbis nálunk!
Jó gyors főzést és jó étvágyat!
Mónika

About regio33

Check Also

Krumplileves – ahogy mi szeretjük

Hozzávalók: -2 jókora krumpli -1 kis fej hagyma -1 púpos evőkanál kacsa v.libazsír -1 teáskanál …

Leave a Reply