Otthon / Dorog hírei / Elkészült a párkányi hulladékégetőről szóló hatásvizsgálat
Fotó: kemoh.hu

Elkészült a párkányi hulladékégetőről szóló hatásvizsgálat

Április 21-ig lehet véleményezni az immáron magyarul is elérhető hatástanulmányt.

Magyarország 2017. február 21-én az országhatáron átterjedő környezeti hatások vizsgálatáról szóló, 1991. február 26-án, Espooban (Finnország) aláírt egyezmény szerinti értesítést kért Szlovákiától a „Párkányi hulladékégető” beruházáshoz kapcsolódóan. A szlovák fél megküldte a hivatalos értesítést. A civil szervezetek és a lakosság 2017. április 21-ig küldhetik el a tervezett beruházással kapcsolatos véleményüket.

Magyarország kérésére a Szlovák Környezetvédelmi Minisztérium az országhatáron átterjedő környezeti hatások vizsgálatáról szóló ENSZ EGB egyezmény (Espooi egyezmény) szerinti értesítést küldött a „Párkányi hulladékégető” beruházás előzetes vizsgálati eljárásának megindításáról. A szlovák féltől beérkezett szlovák nyelvű tanulmány magyar nyelvre való fordíttatását a Földművelésügyi Minisztérium elvégezte, a fordítás a mai naptól kezdve elérhető a Földművelésügyi Minisztérium honlapján:

http://www.kormany.hu/hu/foldmuvelesugyi-miniszterium/hirek/nemzetkozi-kornyezetvedelmi-hatasvizsgalati-eljarasok

A tervezett projekt országhatáron átterjedő hatásait értékelő eljárás szabályait az Espooi egyezmény és az Európai Parlament és a Tanács egyes köz- és magánprojektek környezetre gyakorolt hatásainak vizsgálatáról szóló 2011/92/EU irányelv előírásai határozzák meg.

Magyarország az Espooi egyezmény szerinti értesítés kérésével egyidejűleg hatásviselő félként belépett a beruházás nemzetközi környezeti hatásvizsgálati eljárásába. Közmeghallgatás megtartására az eljárás következő szakaszában lesz lehetőség, a tárca jelenleg a tervezett beruházás környezeti hatástanulmányára vonatkozó javaslatokat, észrevételeket várja. A vélemények kialakítására 21 nap áll rendelkezésre, amelyeket postai úton a Földművelésügyi Minisztérium Környezetmegőrzési Főosztály (1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11.) címére, illetve elektronikus levél formájában az espoo@fm.gov.hu címre, 2017 április 21-ig beérkezően lehet megküldeni.

 

Forrás: FM

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply