Otthon / Egészség - Életmód / Greenpeace: Állítsuk meg együtt az ártalmas glifozátot!
Fotó forrása: greenpeace.hu

Greenpeace: Állítsuk meg együtt az ártalmas glifozátot!

Az egészségre és környezetre igen veszélyes vegyszer beszüntetését szeretné elérni a zöld szervezet.

Levélben és a közösségi oldalon is a glifozát elleni fellépésre buzdít a Greenpeace.

„Az Európai Unió 2017 nyarán dönt arról, hogy engedélyezi-e még 15 évre a glifozát nevű vegyszer használatát. Írd alá te is a kezdeményezést: mondjunk nemet a káros vegyszerekre, és igent az egészségünkre és a környezet védelmére!

A glifozát a legelterjedtebb gyomirtó szer itthon és Európa-szerte, és a Monsanto hírhedt totális gyomirtójának, a Roundupnak a fő összetevője.

A glifozát veszélyeit egyre több tudományos kutatás bizonyítja. Amikor a gazdák glifozáttal permeteznek, a vegyszer bekerül a talajba, a vizekbe, és a terményben is marad belőle. A glifozát így megjelenik az ételben, amit eszünk; a vízben, amit iszunk; és így bejut a szervezetünkbe.

Nincs szükség mérgező és kockázatos vegyszerekre a mezőgazdálkodásban. Számos környezetbarát megoldás létezik a növényvédelemre. Az ökológiai gazdálkodás révén az egész emberiséget elláthatjuk egészséges, vegyszermentes élelmiszerrel.

Itt a kivételes alkalom, hogy elindítsuk ezt a változást. Tegyünk meg mindent azért, hogy az Európai Unió ne engedélyezze még 15 évre a glifozát használatát. Csatlakozz most te is a kezdeményezéshez!” – írja levelében a Greenpeace.

Egy biztos! Mi csatlakozunk az aláírókhoz!

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply