Otthon / Dorog hírei / Kiütés! Utolsó mérkőzését játszotta az idei szezonban a Dorogi FC

Kiütés! Utolsó mérkőzését játszotta az idei szezonban a Dorogi FC

A legnagyobb tét az volt, hogy győzelemmel tud-e búcsúzni a leköszönő Németh Szabolcs vezetőedző.

Mint korábban beszámoltunk róla, Németh Szabolcs a dorogiak mester a múlt héten bejelentette, hogy három sikeres esztendő után, távozik a csapat éléről. A mai napon a Dorog Szurkolók facebook-oldalon jelent meg a hír, hogy helyét Schindler Szabolcs veszi át, aki korábban a Biatorbágy, a Vasas Kubala Akadémia korosztályos csapatainak és a Maglód trénere volt.

A vendég ezúttal a már régóta biztos kieső SZEOL volt. A hazaiak a Demjén – Koronczai, Csató, Bora – Kővári, Mészáros, Tóth, Füredi – Szedlár, Simon, Medgyes összeállításban léptek pályára.

Bár a mérkőzés kissé laposan indult, negyedóra után viszont beindultak a csapatok. Először a szegediek veszélyeztettek, miután egy hosszú indításnál Demjén ütemet tévesztve jött ki a kapuból és egy vendég játékos a hazai kapu felé tudta csúsztatni a labdát, amit aztán egy dorogi védő szerencsére ki tudott rúgni még a gólvonal előtt.

Ezt követően beindult a dorogi henger. Először a 23. percben Szedlár talált be, aki a 32. percben megduplázta az előnyt. A 42. percben Füredi fejesét nem tudta végül hárítani a vendég kapus, majd közvetlenül a szünet előtt Medgyes vette be a szegediek hálóját. Tetemes,  négy gólos előnnyel vonulták tehát a csapatok szünetre.

A második félidőben újfent álmosan kezdtek a csapatok, aztán a Dorog újra rohamozni kezdett, aminek a 78. percben meg is lett az eredménye. A csereként beálló hazai kedvenc, Vígh Ádám egy szögletet követően fejelt a kapuba. (5-0) Nem volt még vége, hiszen a 85. percben Simon kapott egy labdát a tizenhatos sarkánál, kapura fordult és a rövid alsó a lőtte a játékszert. (6-0) Az eredmény már nem változott, kezdődhetett a fieszta.

Kiütéses győzelemmel búcsúztatta tehát a Dorog a szezont és Németh Szabolcs vezetőedzőt.

A csapat végül remek tavaszt produkálva az előkelő 8. helyen zárta az idényt. Az is eldőlt, hogy Felcsút mellett a Balmazújváros jutott fel az első osztályba, illetve a Kozármisleny esett ki, miután a Cegléd nyert és így az utolsó fordulóban kiharcolta a bennmaradást.

A nyáron nagy átalakulás elé néz a Dorog, de reméljük a legjobbakat!

Szép volt fiúk! Hajrá Dorog! Mindent köszönünk Szabi!

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply