Otthon / Országos hírek / HOPPÁ! Az olimpiai bajnok a Jobbik színeiben indul áprilisban

HOPPÁ! Az olimpiai bajnok a Jobbik színeiben indul áprilisban

Tegnap este több országos médium is beszámolt a hírről, ma pedig a hivatalos bemutatás is megtörtént.

Steinmetz Ádám, olimpiai bajnok vízilabdázó ma hivatalosan is bejelentette, hogy Somogy megye 3. számú – Marcali központú – egyéni választókerületében a Jobbik színeiben fog indulni a 2018-as áprilisi választásokon.

Steinmetz Ádámot, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjét Dúró Dóra mutatta be Marcaliban (fotó: Béli Balázs)

Az olimpikon elmondása szerint ismertsége és elismertsége miatt, megvan a társadalmi felelőssége abban, hogy az országot érintő káros hatások ellen felemelje a szavát és ezt immáron nyíltan is vállalja.

„Ezért gondoltam, hogy közéleti szerepet vállalok, és külön öröm számomra, hogy az a politikai formáció támogat ebben, amelyik az értékrendemhez mindig is a legközelebb állt.”

Elmondása a szerint a Jobbik néppártosodása megnyitotta az utat nem csupán a szélesebb szavazóbázis felé, hanem hazai értelmiség számára is. Arra a kérdésre, hogy számít-e kiközösítésre döntése miatt azt felelte: csalódott lenne, ha így történne.

Az újdonsült politikus bekerülése esetén az országos problémák mellett a választókerületében élők problémáit szeretné közvetíteni a Parlamentben, a szakterületei pedig a sport és az agrárium lennének.

Az Alfahír teljes interjúját itt érhetik el.

Elismerésre méltó pályafutás

Steinmetz Ádám, a kétszeres olimpiai bajnok Steinmetz Barnabás öccse a KSI-ben kezdte pályafutását, majd 1996-ban a Ferencvároshoz igazolt. A 2000–2001-es szezontól a Vasas SC-ben játszott, 2001-ben Magyar Kupát nyert. A következő évben klubjával Magyar Kupa- és KEK-győztes lett.
 
A válogatottal a 2004-es athéni olimpián szerzett aranyérmet, ezt követően 2005-ben a Vasassal ismét megnyerte a Magyar Kupát, 2006-ban pedig az Euroliga negyeddöntőjéig jutottak.
 
A 2008–2009-es szezontól a montenegrói Primorac Kotorban játszott, és új csapatával 2009-ben meg is nyerte az Euroliga döntőjét, majd visszaigazolt a Vasashoz, és a vízilabda Bajnokok Ligáján negyedik lett a klubbal. Tagja volt a londoni olimpián ötödik helyen végző válogatottnak. 2012 októberében a MOB környezetvédelmi bizottságának alelnöke lett.
 
Steinmetz még júniusban a Vasas hivatalos oldalán megjelent interjúban utalt arra, hogy otthagyja a Vasas vízilabda-utánpótlásának szakmai vezetői posztját, miután „olyan lehetőséget kapott a sport világán kívül, mellyel szeretett volna élni”.
Forrás: Alfahír

About regio33

Check Also

32 ÉVE EZEN A NAPON TARTOTTÁK MEG A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI ELSŐ SZABAD ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁS ELSŐ FORDULÓJÁT

Hosszú évtizedeket követően 1990-ben rendezték meg hazánkban az első szabad országgyűlési választásokat, ennek feltételeit, kereteit …

Leave a Reply