Otthon / Dorog hírei / Nunkovics Tibor: Újabb kellemetlenség várja az Esztergom-Budapest vasútvonalon közlekedőket
Budapest, 2016. június 10. Egy vonat a Budapest-Esztergom vasútvonal beruházáshoz kapcsolódóan megépült felüljáró alatt Óbudán az avatás napján 2016. június 10-én. MTI Fotó: Kovács Attila

Nunkovics Tibor: Újabb kellemetlenség várja az Esztergom-Budapest vasútvonalon közlekedőket

Nunkovics Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje közleményt adott ki, melyet változatlan formában tesszük közzé.

Újabb kellemetlenség várja az Esztergom-Budapest vasútvonalon közlekedőket
 
A Esztergom-Budapest vasútvonal nemrégiben horribilis összegből, mintegy 120 milliárd forintból lett felújítva, így méltán viseli az “Európa legdrágább vasútja” gúnynevet. A beruházást a sorozatos csúszások, túlárazások és kivitelezési hibák jellemezték. Elég csak a pilisvörösvári aluljáróra gondolni, ami évekig keserítette meg az ott élők és az arra nap mint nap közlekedők életét. A fejlesztés utolsó fázisára, a villamosításra már Mészáros Lőrinc egyik cége is megérkezett és 33 milliárd bevételt könyvelhetett el. Mindezek eredménye: átlagosan 5 perccel rövidebb menetidő.
 
Ezek után újabb kellemetlenség várja az utazókat a legnagyobb melegben! A Mávinform tájékoztatása szerint ugyanis augusztus 5-től szeptember 9-ig két hétvégén, illetve a későesti és éjszakai vonatok helyett is pótlóbuszok fognak közlekedni a vonalon. Felháborító, hogy az elbaltázott vasútfelújítás következményei a mai napig megkeserítik a vonalon utazók életét. A 2018-ban felálló Jobbik-kormány ki fogja vizsgálni a beruházást és meg fogja fizettetni a felelősökkel a köz számára okozott kárt!
Nunkovics Tibor
országgyűlési képviselőjelölt

About regio33

Check Also

32 ÉVE EZEN A NAPON TARTOTTÁK MEG A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI ELSŐ SZABAD ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁS ELSŐ FORDULÓJÁT

Hosszú évtizedeket követően 1990-ben rendezték meg hazánkban az első szabad országgyűlési választásokat, ennek feltételeit, kereteit …

Leave a Reply