Otthon / Dorog hírei / Nunkovics Tibor: “Stadion vagy kórház? Most már a Fidesznél pattog a labda.”
A Jobbik politikusai az egészségügy forráshiányában látják a legnagyobb problémát.

Nunkovics Tibor: “Stadion vagy kórház? Most már a Fidesznél pattog a labda.”

A legerősebb ellenzéki párt jelöltje csütörtökön tartott sajtótájékoztatót arról, miként menthető meg az esztergomi szülészet.

A Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, hogy nem az első alkalom, hogy javaslatot tesz a források növelésére, hiszen tavasszal már szeretett volna egy 10 milliárdos “mentőcsomagot” a jövő évi központi költségvetésből az esztergomi kórháznak szánni, de azt a Fidesz leszavazta.

Most újra neki futott és határozati javaslat formájában nyújtott be indítványt jobbikos országgyűlési képviselőkön keresztül, amelyet a Parlament illetékes bizottsága egy-két héten belül tárgyalhat. Jóváhagyás esetén a keret nem csak foltozgatásokra lenne elég, hanem hosszabb távon hozhatna stabilitást a kórház működésében.

“Döntés előtt áll a Fidesz és a térség országgyűlési képviselője Völner Pál. Vagy a stadionok és a biznisz vagy gyermekeink jövője.”

– mondta Nunkovics.

Mint ismeretes, november elsejétől nem biztosított az esztergomi szülészeti osztály működése, orvos hiány miatt. A Fidesz térségi kihívója egyúttal elmondta azt is, hogy amennyiben a kormánypártok ezt az indítványt is leszavazzák, úgy legkésőbb a Jobbik választási győzelmét követően, de az osztály működni fog, mert ez számára szívügy.

 

 

About regio33

Check Also

32 ÉVE EZEN A NAPON TARTOTTÁK MEG A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI ELSŐ SZABAD ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁS ELSŐ FORDULÓJÁT

Hosszú évtizedeket követően 1990-ben rendezték meg hazánkban az első szabad országgyűlési választásokat, ennek feltételeit, kereteit …

Leave a Reply