Otthon / Dorog hírei / Megvan az első idegenbeli siker

Megvan az első idegenbeli siker

Sopronban győzött a Dorog.

A labdarúgó NB II 10. fordulóját rendezték vasárnap, mely keretein belül pikáns mérkőzésre volt kilátás, hisz a Soproni Vasutas a Dorog csapatát fogadta. A hazaiak vezetőedzője az a Németh Szabolcs, aki három évig irányította a vendég piros-feketéket, akikkel feljutott a másodosztályba és újoncként a 8. helyet szerezte meg.

Az idei kezdés egyik csapatnak sem sikerült, a hazaiak 4 ponttal, míg a vendégek 8 ponttal várták a mérkőzést. A hétvégi MTK elleni bravúr és a komáromi Magyar Kupa siker alapján a Dorog kilábalni látszott a rossz sorozatából, míg a hazaiaknál a kupakiesés után több szankciót hoztak a vezetők, 3 játékost eltiltottak az edzések látogatása alól és pénzbüntetést is kaptak a játékosok. Az információk szerint Németh Szabolcs vezetőedző állása is függhetett a mérkőzés kimenetelétől.

A játék csendes mezőnyjátékkal indult, lassan a Dorog vette át a kezdeményezést, de az első fél órában nem voltak helyzetek. A 36. percben Faragó futotta le a hazai védőket a bal oldalon, beadását Szedlár bevetődve lőtte a kapuba, 0-1. Két perc múlva hasonló támadást vezetett a Dorog, Faragó beadását Vígh lőtte a kapura, a hazaiak kapusa bravúrral védett. A félidőig az eredmény nem változott, a hazaiakon nem látszott, hogy milyen fontos mérkőzést játszanak.

A második félidőre egy harcos Sopron érkezett a pályára, átvették a kezdeményezést. Óriási kapufát lőttek, majd Zima Ádám mutatta meg, milyen nagyszerű formába van. Egy dorogi támadás után Vígh lövését védte bravúrral Heindrich, az ellentámadásból majdnem egyenlített a Sopron. A 83. percben ez megtörtént, Horváth P. lőtt gólt, 1-1.

Nagy hajrát nyitott a hazai gárda, a 87. percben azonban egy bal oldali akció után Németh hozta kihagyhatatlan helyzetbe Faragót, aki nem hibázott, 1-2. A Sopron nem adta fel, támadtak, a dorogiak hősiesen védekeztek. A fortuna is a vendégek mellé állt, hol a dorogi védők mentettek a gólvonalról, majd a kapufa segítette ki a vendégeket. Az eredmény nem változott, első idegenbeli sikerével nagyon fontos három pontot szerzett a Dorog csapata.

Folytatás vasárnap a Mosonmagyaróvár ellen hazai pályán.

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

SOPRONI VSE–DOROGI FC 1–2 (0–1)
Sopron, 700 néző. Vezette: Németh Ádám
SOPRON: Heinrich – Fazakas, Hadházi, Ágh Z., Szabó L. – Kovács D. (Krizsonits, a szünetben), Gyürki, Angyal (Batizi-Pócsi, 29.), Szőke (Winkler, 79.) – Kulcsár K., Horváth P. Vezetőedző: Németh Szabolcs
DOROG: Zima – Szalai A., Berkó (Csató M., 81.), Bora, Németh Á. – Faragó, Nagyházi, Mészáros, Szedlár – Kamarás (Szellák, 65.) Vígh (Simon A., 74.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző: Szedlár (0–1) a 35., Horváth P. (1–1) a 83., Faragó (1–2) a 87. percben
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs: – Angyal Zsoltnak mielőbbi gyógyulást kívánok, sajnos a mai mérkőzés neki a műtőasztalon végződött. Nyolc kulcsjátékosunk sérült, úgy érzem, az ág is húzza csapatomat. Szerencsénk sincs, a mai mérkőzésen nem érdemeltünk vereséget.
Schindler Szabolcs: – Az első félidőben minden megvalósult, amit elterveztünk. A második félidőben rosszul kezdtünk, de hamar rendeződtünk. Az előző hetekben az ilyen mérkőzéseket, mint a mai, elveszítettük, most sikerült nyernünk. A Sopron azonban a második félidőben nagyon jól játszott.

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply