Otthon / Dorog hírei / Egyre nagyobb a baj
fotó: facebook/Nyíregyháza Spartacus

Egyre nagyobb a baj

Nyíregyházán kapott ki a Dorogi FC.

Fekete felhők gyülekeznek a dorogi labdarúgó csapat feje felett. A tavaszi szezon eddigi hét mérkőzésén 4 pontot szerzett a Bányász, az első győzelem még várat magára. A tegnapi nap pótolták a szélsőséges időjárás miatt márciusban elhalasztott találkozót, ahol a Nyíregyháza vendégeként léptek pályára a piros-fekete csapat játékosai.

A pontokat nem sikerült gyarapítani, 3-1-es vereség lett a vége. Beszámoló helyett most néhány kérdés és gondolat,  a választ csak a klub alkalmazottjai tudhatják, legalább is reméljük ők legalább tudják.

Ha visszamegyünk az időbe, az előző idénybe az újonc Dorog az előkelő 8. helyen végzett a tabellán. Nyáron távozott a sikeredző Németh Szabolcs és több meghatározó játékos. A klub tulajdonosa az újonc, még komoly csapatot nem vezető Schindler Szabolcsot jelölte a kispadra. Vele Tóth Csaba érkezett, akit szakmai igazgatóként jelöltek meg, de pályaedzőként dolgozik. A nyári felkészülés sokak számára kissé furcsának tűnt, nevesincs edzőmeccsek, csapatkeresés, sok próbajátékos. Nehezen indult a szezon, az előző évek törzsjátékosai félre lettek téve. A fordulópont az MTK elleni meccs volt, mikor visszatért néhány alapjátékos és nagyszerű győzelmet aratott a csapat. Az ősz hullámzó volt, de Szedlár és Mészáros a hátán vitte a csapatot, így tisztes eredménnyel tért pihenőre a csapat. A téli felkészülésnél hasonló hibák látszódtak, sokan ismét problémákat vizionáltak. A Debrecen elleni idegenbeli kupasiker visszaadta a szurkolók optimizmusát, de tavaszra ez az egy sikerélmény maradt. A bajnoki mérkőzések nem sikerültek, sok sérülés is közbeszólt, miközben az elmúlt év igazolásai nem nevezhetőek sikertörténetnek. Az utóbbi mérkőzéseken az erőnlét hiánya is szembetűnő, ami ősszel még nem volt érzékelhető, igaz akkor még tartott az előző edző kő kemény munkájának gyümölcse. A csapat a kieső helytől már csak két pontra van, a vezetőség hallgat, az edzők nem vállalják a felelősséget, a szurkolók pedig egyre feszültebbek. Időközben távozott Terjék Lajos sportigazgató, bár hivatalos bejelentés azóta se történt róla. Hova tűnt a csapat, az egymásért az utolsó percig küzdő CSAPAT? 10 mérkőzés van hátra, 10 kőkemény mérkőzés! Fel kell ébredni mindenkinek, vezetőnek, szakmai stábnak, játékosoknak, mert Dorognak az NBII-ben a helye! Ezt követeli a hagyomány, a szurkolók megérdemlik. Idő nincs a sebek nyalogatására, vasárnap Mosonmagyaróvárra látogat a csapat, kő kemény kiesési rangadóra. Itt már tettekre van szükség, nem magyarázkodó nyilatkozatokra!

Vasárnap a címer a tét, küzdjetek érte! Hajrá Dorog!

Jegyzőkönyv (Nemzeti Sport online):

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–DOROGI FC 3–1 (1–0)
Nyíregyháza, 1090 
néző. Vezette: Böcskei Balázs (Baghy Csaba, Kovács Gábor)
NYÍREGYHÁZA:
 Jova – Hinora, Kelemen D., Rubus, Farkas M. – Ötvös (Kártik, 62.) – Gréczi (Szinanovics, 62.), Pekár, Kesztyűs, Papp M. – Gajdos (Hornyák, 73.) Vezetőedző:Lucsánszky Tamás
DOROG: 
Vajda D. – Szalai A., Csató M., Bora, Grabant P. (Szellár, 38.) – Berkó (Vígh Á., 63.), Lénárt – Faragó T., Nagyházi (Janusz, 88.), Szedlár – Mészáros Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs
Gólszerző:
 Pekár (11-esből, 1–0) a 31., Szedlár (1–1) az 57., Hornyák (2–1) a 78., Pekár (3–1) a 92. percben
Kiállítva:
 Sitku (reklamálásért, a dorogi kispadról) a 30. percben
MESTERMÉRLEG

Lucsánszky Tamás: 
– Nem estünk abba a hibába, mint legutóbb, hogy rosszul kezdtük a mérkőzést, azonban nem törtük meg a szervezett Dorogot. Pozitívum, hogy a vasárnapi rosszul sikerült találkozó, illetve a mostani egyenlítés után is volt tartásunk, és kiharcoltuk a győzelmet.
Schindler Szabolcs
: – Óriásit harcolva tisztességesen küzdöttünk, de ismét könnyen ítéltek ellenünk tizenegyest. Utána elkezdtünk futballozni, és egy–egynél kihagytuk a meccslabdát, ez jelentette a fordulópontot.

About regio33

Check Also

Amíg ki nem zöldül a természet, a legkisebb figyelmetlenség is könnyen hatalmas tűzhöz vezethet

Közel 50 alkalommal vonultak a tűzoltók szabadtéri tűzesetek oltásához az elmúlt pár napban Komárom-Esztergom megyében. …

Leave a Reply