Otthon / Egyéb / Nehéz idők jönnek…

Nehéz idők jönnek…

Tegnap a parlamentben a kormányfő a következő mondattal zárta felszólalását: „Nehéz idők jönnek, mindenkit arra kérek, szedje össze magát és nőjön fel a feladathoz!”

Örömmel láttam, hogy az országgyűlési képviselők szinte teljes létszámmal részt vettek a tegnapi parlamenti munkában. Fontos volt a tegnapi nap, de nem a koronavírus járvány, hanem a felhatalmazási törvény elfogadtatása miatt.

MI igyekszünk felnőni a feladathoz. Figyelünk egymásra, lehetőségeink szerint segítjük egymást, leleményesek vagyunk és bár nem küldtünk ki senkit portyázni azért próbálunk védőeszközt gyártani, tapsolunk esténként, mert értékeljük az értünk dolgozók munkáját.

Most már csak a miniszterelnöknek és a kormánypárt tagjainak kell felnőni a feladathoz, mert ez most embert próbáló feladat, itt most emberéletekről van szó.

MI, akik a kormányfő szerint még nem nőttünk fel a feladathoz, azt reméljük, hogy ő tisztában van a saját feladatával. Most kötelessége mindent megtenni azért, hogy az ország a legkisebb veszteséggel jusson túl ezen a járványon. Ehhez nem szükséges a felhatalmazási törvény ilyen módú elfogadása. Az ellenzési pártok is csupán az időkorlát nélküli bevezetés ellen szavaztak, időkorláttal készek elfogadni és szükség esetén azt meghosszabbítani.

Az, hogy a 133 legbátrabb ember az országban a parlamentben ülő kormánypárti képviselők nagyon erős túlzás volt a miniszterelnök részéről.

A legbátrabbak azok, akik értünk dolgoznak az egészségügy és számos más területen. És mivel védőeszközről csak a sajtótájékoztatón hallanak, vagy az összefogás révén házilag készítettet kapnak, ezért mindennap kiteszik magukat a veszélynek.

A legbátrabbak azok az édesanyák és édesapák, akik eljárnak dolgozni most is, hogy biztosítsák a családjuknak a megélhetést, kénytelenek, mert állami garancia az esetleges elmaradt bérekre nincs.

A legbátrabbak azok akik mosolyognak a gyerekükre, hogy minden rendben van, közben jár az agyuk, hogy vajon mi fog történni, hogyan fogják átvészelni az elkövetkezendő időt, meddig tart ki a kosztpénz.

A legbátrabbak azok, akik felajánlják azt, amijük van, pedig a jövő teljesen bizonytalan.

A legbátrabbak azok, akik rettegnek attól, hogy a siralmas állapotban lévő egészségügyre fognak szorulni ha a járvány őket is eléri.

Ígérem összeszedjük magunkat és felnövünk a feladathoz.

Remélem a miniszterelnök úr és a kormánypárt is fel fog nőni.

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply