Otthon / Dorog hírei / SZOMBATON OROSZLÁNYBAN, DOROGON ÉS LÁBATLANON IS ITTAS VEZETŐT FOGTAK A RENDŐRÖK

SZOMBATON OROSZLÁNYBAN, DOROGON ÉS LÁBATLANON IS ITTAS VEZETŐT FOGTAK A RENDŐRÖK

Aki vezetés megkezdése előtt alkoholt fogaszt, nem csak saját, de mások testi épségét is veszélyezteti!

A helyi járőrök Oroszlányban állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2021. április 17-én reggel. Ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait, majd alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív lett. A 60 éves férfival szemben előállítását követően 30.000 forint közigazgatási bírságot és 6 büntetőpontot szabtak ki az egyenruhások.

Ugyanezen a napon 16 óra 35 perckor a járőrök Dorogon, a Köztársaság utcában intézkedtek ittas járművezetővel szemben. A gépkocsit egy 43 éves csolnoki férfi vezette, akivel szemben az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett. Ellene a mérési eredmények alapján büntetőeljárás indult.

Szintén április 17-én 20 óra 3 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy egy feltehetően ittas gépjárművezető Lábatlanon az út menti padkára hajtott. A kiérkező járőröknek az autót vezető 44 éves férfi elmondta, hogy egy kanyar bevételénél tért le az úttestről, nekiütközött egy kőtalpazatnak, és ezután már nem tudott tovább közlekedni. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért őt a rendőrök mintavételre előállították. A férfival szemben büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették.  

A Rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy már a legkisebb mennyiségű alkoholfogyasztás is hátrányosan befolyásolja a vezetői képességeket. Szeszes ital befolyása alatt tompulnak a reflexek és nő a reakcióidő.

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply