Otthon / Dorog hírei / ROSSZUL DÖNTÖTTEK: ITTAK ÉS VEZETTEK

ROSSZUL DÖNTÖTTEK: ITTAK ÉS VEZETTEK

Dorogon egy, Tatabányán pedig két ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök.

A dorogi rendőrök a 10-es számú főúton, Dorog külterületén állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2021. április 28-án délelőtt. Ellenőrizték a jármű és a sofőr iratait, majd alkoholszondát alkalmaztak a sofőrrel szemben, ami pozitív lett. Az 55 éves férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol a mérési eredmények alapján büntetőeljárást indítottak ellene, jogosítványát pedig elvették.

Ugyanezen a napon kora reggel az egyenruhások Tatabányán intézkedtek ittas járművezetővel szemben. A 38 éves sofőrrel szemben az alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért vele szemben előállítását követően 30.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Késő délután a járőrök Tatabányán, a Győri úton figyeltek fel egy tehergépkocsival közlekedő férfira, aki vezetés közben mobiltelefont használt. Megállították, és alkoholszondát alkalmaztak a 44 éves sofőrrel szemben, ami pozitív lett, ezért ellene büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét pedig elvették.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Az ittasan vezetők nemcsak magukat, hanem utasaikat és közlekedőpartnereiket is veszélyeztetik. Ezért a rendőrség kéri, hogy aki alkoholt ivott, ne vezessen!

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

Orbánnak mennie kell!

„Nehezen értem ezt a helyzetet. Ez a politika nagyon sokba fog kerülni Magyarországnak.” Újabb erős …

Leave a Reply