Otthon / Egyéb / Horvátországba mégsem elég a magyar védettségi igazolvány

Horvátországba mégsem elég a magyar védettségi igazolvány

A beutazáshoz az oltásról szóló pecsétes dokumentum is kell. Csak a 7 év alatti kiskorúak mentesülnek a tesztelési és karantén-kötelezettség alól.

Bár Szijjártó Péter nemrég bejelentette, hogy Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között, a konzuli szolgálat oldalán megjelent tájékoztató szerint a Horvátországba való utazáshoz a plasztikkártyán túl az orvos által adott, papíralapú oltási igazolványt is fel kell mutatni, “amelyen mindkét oltási dátum szerepel”. A beutazás akkor lehetséges – írják a tájékoztatóban – ha a második oltást követően eltelt 14 nap.

A konzuli szolgálat szerint a 7 év alatti kiskorúak mentesülnek a tesztelési és karantén-kötelezettség alól, amennyiben szüleik/felnőtt kísérőjük társaságában utaznak, és a szülők/kísérők rendelkeznek a védettségi dokumentációval. Arról ugyanakkor nem adnak tájékoztatást, hogy mi a helyzet a 7 év felettiekkel.

Arra is figyelmeztetik az utazókat, hogy a határon minden esetben nyilatkozni kell a Horvátországban tervezett tartózkodás időtartamáról, annak helyszínéről, valamint többnapos tartózkodás esetén a szállás pontos címéről.

A szolgálat oldala szerint az érvényes védettségi igazolvány tulajdonosa Horvátország területén ugyanolyan jogokat, kiváltságot élvez, és ugyanazon szolgáltatások igénybevételére jogosult, mint a horvát védettségi igazolvány birtokosai.

(forrás)

About regio33

Check Also

NUNKOVICS TIBOR – TARTOM A SZAVAM! 3.

Immár harmadik alkalommal számolunk be a képviselő márciusi ígéretének megvalósításáról, mely szerint a képviselői illetményemelésének …

Leave a Reply