Otthon / Egyéb / Orbán retteg a jövő évi választásoktól

Orbán retteg a jövő évi választásoktól

Hosszú évek után a nemzetközi sajtóban nem csak a magyar kormány ámokfutásáról lehet olvasni, hanem arról is, hogy az ellenzék új erőre kap.

A magyar miniszterelnök komolyan számol azzal az eshetőséggel, hogy tavasszal elbukja a választásokat. – derül ki az Economist cikkéből.

Erről tanúskodik, hogy olyan alapítványokba viszi ki az egyetemeket, amelyeket cimborák irányítanak. Függetlenül attól, hogy több helyen a Fidesz érdekeinek megfelelően vonták meg a szavazókerületek határait, hogy az állami média a párt szólamait harsogja és rövid úton megkurtíthatják az ellenzéki pártok állami támogatását. Vagyis a választások szabadnak, de nem tisztességesnek ígérkeznek.

Ám az csak egy dolog, ha az ellenzéki pártok győzni tudnak, amire jó 10 év után komoly esélyük van. A neheze azonban csak utána következik, mert meg kell tisztítani Orbán örökségétől az országot.

Egy olyan rendszert kell felszámolni, amely a haverok gazdagodását célozza, és amely biztosította a politikus uralmát. Viszont még ennél is nagyobb feladat, hogy Magyarország az utóbbi jó 10 évben – kizárólag negatív okok miatt – jelentős tényező lett Európában. Modellül szolgál a kezdő autokratáknak, Lengyelországtól, Bulgárián át, Szlovéniáig. A lényeg, hogy lerombolják a demokráciát.

Az ellenzéknek azonban csak úgy van kilátása a sikerre, ha megőrzi az egységet. Akkor viszont arra mutathat példát, hogy milyen úton kell járni, miután idáig, több mint 10 éven át azt illusztrálta: így nem szabad!

Ellenben jó, ha változik a nemzetközi légkör. Idetartozik, hogy Európa besokallt, amikor a kormányfő megelőzte, hogy kitegyék a szűrét a kereszténydemokrata pártcsaládból, és elővágásként inkább kilépett. Viszont most már nem lehet állítani róla, hogy remekül boldogul az EU-ban.

(forrás)

About regio33

Check Also

NUNKOVICS TIBOR – TARTOM A SZAVAM! 3.

Immár harmadik alkalommal számolunk be a képviselő márciusi ígéretének megvalósításáról, mely szerint a képviselői illetményemelésének …

Leave a Reply