Otthon / Egyéb / VÍRUS MEGY – MIGRÁNS JÖN

VÍRUS MEGY – MIGRÁNS JÖN

Most, hogy a miniszterelnök hivatalosan is befejezettnek nyilvánította a járványt, a kormány ismét rákanyarodott kedvenc témájára.

Tavalyhoz képest többszörösére emelkedett a magyar határokon elfogott illegális migránsok és embercsempészek száma – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az állami tévében vasárnap este. Bakondi György úgy fogalmazott, fokozódott a nyomás; idén már 40 500 embert fogtak el tiltott határátlépés miatt és 365 büntetőeljárás indult embercsempészés miatt. Bakondi kitért arra is, hogy a balkáni útvonalat érintően új jelenségek figyelhetők meg. Eddig a török területről alapvetően a görög szigetekre érkeztek a migránsok, ez a mozgás viszont a görög partiőrség és a Frontex fellépésének köszönhetően szinte megszűnt. Intenzívebbé vált ugyanakkor a mozgás a görög-török szárazföldi határon, továbbá egyre nagyobb számban indulnak útnak hajók Törökországból és Szíriából – Görögországot kihagyva – egyenesen Olaszország felé. 

A magyar kormány álláspontja e tekintetben 2015 óta világos és változatlan: távol kell tartani a határoktól az illegális határátlépéssel próbálkozókat, akik minden okmány nélkül, az európai uniós, illetve a nemzeti jogszabályok semmibevételével, sokszor a szervezett bűnözéshez kapcsolódó embercsempészek segítségével próbálnak bejutni Európa területére. Az illegális migránsok érkezése közbiztonsági kockázatokat, terrorveszélyt is jelent – vélekedett a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. A kormányzati kommunikáció változását vetíti előre, hogy a miniszterelnök pénteken, az állami rádióban tett nyilatkozatában ismét felemlegette a migráció témáját. Erről ide kattintva olvashat bővebben.  

(forrás)

About regio33

Check Also

A HÉT TOVÁBBI NAPJAINAK IDŐJÁRÁSA

Ma délután nyugat felől egy sekély ciklon helyeződik a Kárpát-medence fölé, amelyből az egész országban …

Leave a Reply