Otthon / Egyéb / Orbán Viktor megnézte Magyarország aranyát – vajon meddig lesz meg?

Orbán Viktor megnézte Magyarország aranyát – vajon meddig lesz meg?

A miniszterelnök Matolcsy György jegybankelnökkel ment megnézni az MNB aranytartalékát. Orbán közölte, zavaros idők jönnek, ezért fedezetre, biztonságra lesz szükség.

Orbán Viktor a miniszterelnök kedden, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) budapesti logisztikai központjában tett látogatást és megnézte a jegybank által őrzött aranytartalékot.

A kormányfő Matolcsy György jegybankelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján az MTI szerint elmonda: fontos az emberek számára, hogy sok arany van, mert ahhoz, hogy az embereknek legyen pénzük, egyrészt pénzre van szükség, valamint arra, hogy a pénznek legyen értéke. A pénz értékét pedig három dolog garantálja: az arany, a jegybank és a kormány – tette hozzá. 

“Zavaros idők jönnek, veszélyes idők jönnek, nem tudja folytatni a világ az életét ott, ahol a járvány előtt abbahagyta, és ilyenkor tartalékra, fedezetre és biztonságra van szükség” – mondta a kormányfő. Néhány évvel ezelőtt arra lettek figyelmesek, hogy mozgás indult meg az aranypiacon, megváltozott a jegybankok aranyvásárlási és tartalékolási politikája. Úgy látták, az a meggyőződés alakult ki, hogy ugyan pénz van a piacon és a hitel bőségesen elérhető, de olyan idők jönnek, amikor csak hitelre támaszkodni nem biztonságos. A miniszterelnök közlése szerint ezért a kormány, a jegybank függetlenségét tiszteletben tartva, azt mondta: “legyen több és legyen itthon” az aranytartalék, de az már nem a kormány hatásköre volt, hogy mennyivel több, és mikor érkezik az haza. Matolcsy György, az MNB elnöke azt mondta, különleges és örömteli pillanatban vagyunk, a nemzet aranya hazaérkezett, Magyarország aranytartaléka gyarapodott. Megköszönte a munkát mindazoknak, akik az elmúlt egy évben részt vettek a Magyarországra érkezett 63 tonna arany hazahozatalában. 

(forrás)

About regio33

Check Also

32 ÉVE EZEN A NAPON TARTOTTÁK MEG A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI ELSŐ SZABAD ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁS ELSŐ FORDULÓJÁT

Hosszú évtizedeket követően 1990-ben rendezték meg hazánkban az első szabad országgyűlési választásokat, ennek feltételeit, kereteit …

Leave a Reply