Otthon / Egyéb / FELJELENTÉST TETT A KÉPVISELŐ

FELJELENTÉST TETT A KÉPVISELŐ

Nunkovics Tibor jobbikos országgyűlési képviselő az egykori Gyopár kemping területének Hernádi Ádám esztergomi fideszes polgármester által rokonai kezére játszásának ügyében tett büntető feljelentést.

Hernádi Ádám polgármester előterjesztésére vontak belterületbe egy panorámás telket, ami családja érdekeltsége. Az esztergomi polgármester az utolsó pillanatban járt el rokona érdekében, az átminősítésnek köszönhetően a telek értéke jelentősen megnőtt, óvatos becslés szerint is több százmillió forintos haszonnal értékesíthet dunai panorámás építési telkeket Esztergomban Hernádi Zsolt Mol-vezér rokona, Bacsa György érdekeltsége. A mára húsz telekre felszabdalt egykori Gyopár kemping területéről van szó, melynek megvásárlása a 24.hu információja szerint családi segítséggel lett bombaüzlet.

Nunkovics Tibor véleménye szerint mindenképpen büntetőeljárást kell elrendelnie a nyomozóhatóságnak annak vizsgálata érdekében, hogy

– Érte-e Esztergom városát bármilyen vagyoni hátrány akkor, amikor 2016. évben a város a Gyopár kemping tekintetében a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság javaslatára lemondott az elővásárlási jogáról? (különös tekintettel arra, hogy Sasvári Viktor egyrészt az önkormányzat Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottsága tagja volt, másrészt a vevői oldalon is érdekelt volt),

– Hernádi Ádám polgármester tekintetében – akinek tudnia kellett, hogy a 2020-as belterületbe vonással rokona érdekeltségének vagyona jelentősen gyarapodik – megállapítható-e a büntetőjogi felelősség?

– Volt-e bármilyen méltányolható, alapos szakmai indoka annak, hogy az ingatlant – zárt ülésen, pár héttel a 90 százalékos büntetőilleték bevezetését megelőzően – Hernádi Ádám polgármester javaslatára belterületbe vonták – különösen annak tükrében, hogy a környéken minden külterületi, zártkerti teleknek minősül?

– Érte-e Esztergom városát, vagy az államot (akár az elmaradt illetékbevétel) vagyoni hátrány Hernádi Ádám polgármester fenti megatartásása következtében?

A képviselő szerint a városvezető büntetőjogi felelősségének a vizsgálatát elengedhetetlennek tartja, hiszen az ésszerű gazdálkodás követelményével egyértelműen szembe menve, vélhetően abszolút egyéni, személyes céloktól vezérelve járt el annak érdekében, hogy a hivatkozott ingatlan belterületbe vonására sor kerülhessen és ezáltal annak tulajdonosa jelentős vagyonnövekedésre tehessen szert.

Várjuk a fejleményeket az ügyben!

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply