Otthon / Egyéb / ITT AZ ŐSZ, FELEJTSÜK EL A NYÁRI VEZETÉSI RUTINT

ITT AZ ŐSZ, FELEJTSÜK EL A NYÁRI VEZETÉSI RUTINT

Az őszi közlekedési viszonyok beköszönte számos veszélyhelyzetet rejt magában. A sok eső, a csúszós utak, a rossz látási viszonyok nehezítik a közlekedést a következő hónapokban.

Járművezetőként egy dolgot tartsanak szem előtt: ez az évszak a nyári vezetéstechnikától teljesen eltérő vezetési rutint igényel.

Ősszel a hirtelen lehulló, nagy mennyiségű eső és az úttestre kerülő falevelek miatt az útburkolat felülete csúszóssá válik. A gépjármű abroncsain lévő bordák nem tudják elvezetni az úttestre hirtelen került, nagy mennyiségű csapadékot, ezért a tapadás a gumiabroncs és az úttest között jelentősen csökkenhet. Kérjük, ilyen útszakaszon történő áthaladás során kerüljék a meggondolatlan, gyors kormánymozdulatokat, sebességüket gázelvétellel és motorfékkel csökkentsék.

A járművezetők többsége még nyári gumiabroncsot használ, azonban már egyre időszerűbbé válik felkészülni a téli gumiabroncs cseréjére és időpontot kérni a gumiszervízekben. Ne feledjék, ha tartósan 7 °C alá süllyed a hőmérséklet, indokolt a téli gumiabroncs használata, ne hagyják az utolsó pillanatra!

Az őszi hónapokban megnő azon órák száma, amely során korlátozott látási körülmények között és sötétben közlekednek, ezért kérjük, fordítsanak kiemelt figyelmet a járművek világító berendezéseinek működésére, az ablaktörlő lapátok és az ablakmosó folyadék minőségére, illetve elindulás előtt a szélvédők és tükrök csapadék-, és páramentesítésére.

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

NÉHÁNY NAPOS CSAPADÉKSZÜNETET TART IDŐJÁRÁSUNK

A vasárnap és az elmúlt éjszakán tapasztalt csapadékos idő véget ér. Legközelebb csütörtökön érkezik jelentősebb …

Leave a Reply