Otthon / Egyéb / NYARALÓK, HÉTVÉGI HÁZAK VÉDELME

NYARALÓK, HÉTVÉGI HÁZAK VÉDELME

A tél közeledtével egyre kevesebbet vagyunk a hétvégi házakban, üdülők területén. Fontos, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a biztonságra. Az alábbi tanácsok segíthetnek abban, hogy ne váljunk áldozattá.

A hosszabb időre felügyelet nélkül maradó hétvégi házakban lehetőleg ne tároljon a szükségesnél nagyobb értékeket! Amennyiben mégis így tesz, kérjük, gondoskodjon a védelmükről.

  • A nyaraló bejárati ajtajára is érdemes korszerű zárat felszereltetni. Az ajtó anyaga legyen masszív, fém vagy tömör fa. Fontos, hogy a hátsó ajtók, garázsajtók is kellően biztonságosak legyenek!
  • Az ablakokat is lássák el megfelelő védelmi eszközökkel. Ne feledje, a szúnyogháló nem véd a betörés ellen!
  • Anyagi lehetőségeikhez és értékeikhez mérten alkalmazzon elektronikai védelmi rendszert! Nem a biztonságon kell spórolni, hiszen a tapasztalatok szerint egy esetleges betörés okozta kár gyakran többszörösöse lehet a megfelelő védelmi rendszer beszerzési és felszerelési költéségének!
  • Javasoljuk, hogy rendszeresen látogassanak el a hétvégi házukhoz, vagy ha hosszabb ideig nem keresik fel, kérjék meg a szomszédokat, hogy az Ön birtokára is figyeljenek!
  • Amennyiben gyanús személyek, vagy idegen gépkocsik mozgását észlelik, haladéktalanul jelezzék a rendőrségre! Kérjük, hogy Önök is fordítsanak figyelmet lakókörnyezetükre, és a szomszédok biztonságára, értékeinek védelmére!
  • A bejárati ajtón a hevederzár használata az egyik legbiztonságosabb megoldás. Házuk valamennyi nyílászárójára szereltessenek rácsot, hiszen így az elkövetőknek több időt kell szánniuk a sikeres bejutásra!
  • Amikor hazaindulnak, ne felejtsék el becsukni az ablakokat, bezárni a bejárati és a terasz ajtót sem. Amennyiben rendelkeznek elektronikus riasztó rendszerrel, mindenképpen aktiválják!
  • Ha hosszabb ideig nem tartózkodnak a nyaralóban, nagyobb értéket ne hagyjanak az épületben! Ellenkező esetben az ott maradt értékekről célszerű leltárt készíteni, amely a nyomozó hatóság munkáját szükség esetén elősegítheti!
  • Amennyiben az ingatlanon van szerszámtároló, és az egy egyszerűbb építmény, kérjük, ne tartson benne értékesebb szerszámokat vagy kisgépeket!
  • Tájékoztassa szomszédjait, ha hosszabb ideig nem keresi fel a hétvégi házát, kiskertjét! Kérje meg őket, hogy figyeljenek az Ön ingatlanára is!

Amennyiben mégis hívatlan vendég járt a házban, akkor haladéktalanul értesítse a rendőrséget és ne változtassa meg a helyszínt!

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply