Otthon / Egyéb / ADNI JÓ!

ADNI JÓ!

Nunkovics Tiborral beszélgettünk az általa indított, 9. alkalommal sorra kerülő „Ajándékozz örömöt!” karácsonyi adományozásról.

A napokban tette közzé Nunkovics Tibor, térségünk jobbikos országgyűlési képviselője, az összellenzék képviselőjelöltje adománygyűjtési felhívását. Eszerint tartós élelmiszert, gyermekjátékot és gyermekkönyveket várnak a felajánlóktól.

-Képviselő úr, bejegyzésében azt írja, hogy egyre nagyobb sikerrel folyik a karácsonyi adományozásuk, valamint arról is tájékoztatást adott, hogy a március óta jótékonysági célra fordított képviselői tiszteletdíjának emeléséből származó összeget is erre a célra fordítja december hónapban. Miért tartja ezt fontosnak?

Úgy gondolom, hogy egy országgyűlési képviselő képviselje térsége polgárait, osztozzon örömükben, bánatukban és legyen segítségükre mindenben, amiben tud, ezért tartom fontosnak, hogy minden évben lebonyolítsam ezt a karácsonyi adományozást és minél több ember arcára csaljak mosolyt, szívébe pedig melegséget.

A karácsony mindannyiunk számára egy kiemelten fontos esemény. Mindenki szeretné a szerettei számára a legszebbé tenni, különösen így van ez a gyermekes családok esetében. Sajnálatos módon az infláció, az egyre emelkedő árak, a koronavírus-járvány hatása sok család számára nem teszi ezt lehetővé, ebben szeretnék segítséget nyújtani nekik.

Az adományozók száma és a felajánlott dolgok értéke is minden évben nő, hiszen az emberek rájöttek arra, hogy állami segítségre nemigen számíthatnak, a szociális háló már rég darabjaira hullott, így aki kicsit is jobb helyzetben van igyekszik segíteni másokon, a rászorulókon.

-Tudomásunk szerint a jótékonykodás, az adományozás nem csak a szeretet ünnepének közeledtével kerül előtérbe önnél, hiszen – ahogy riportunk elején is említettük – március óta a képviselői tiszteletdíjának emeléséből származó jövedelmet is minden hónapban mások megsegítésére fordítja és ezenkívül is mindennapokban is folyik a karitatív munkája.

Igen, egyre nagyobb igény van arra, hogy segítsünk a bajbajutott embereken. Az idei évben a pandémia, a gazdasági helyzet romlása nagyon sok családot hozott rendkívüli vagy tartós rossz anyagi helyzetbe, amikor azonnali segítségre volt szükség, számos megkeresést kaptam ezzel kapcsolatban, így lehetőségeimhez mérten tartós élelmiszer csomaggal jónéhány családot segítettem.

Ismeretségem révén egész évben számos megkeresést kaptam megunt, feleslegessé vált, de maximálisan használható bútor, elektronikai cikk felajánlásáról is. Ezeknek a felajánlásoknak is igyekeztem megkeresni azt a helyet, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Ez a dolgom, a képviselőség nem merül(het) ki a szalagok átvágásában.

About regio33

Check Also

32 ÉVE EZEN A NAPON TARTOTTÁK MEG A RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI ELSŐ SZABAD ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁS ELSŐ FORDULÓJÁT

Hosszú évtizedeket követően 1990-ben rendezték meg hazánkban az első szabad országgyűlési választásokat, ennek feltételeit, kereteit …

Leave a Reply