Otthon / Egyéb / VALÓTLAN TARTALMÚ VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYT ÁLLÍTOTTAK KI, VAGY ENNEK MEGSZERZÉSÉBEN KÖZREMŰKÖDTEK

VALÓTLAN TARTALMÚ VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYT ÁLLÍTOTTAK KI, VAGY ENNEK MEGSZERZÉSÉBEN KÖZREMŰKÖDTEK

24 főt hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók, közülük 2 főt vettek őrizetbe. A felderítésben az Esztergomi Rendőrkapitányság, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály munkatársai együttműködtek a társszervekkel.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján indult eljárás az Esztergomi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettesek ellen vesztegetés bűntett elkövetése miatt, akik valótlan tartalmú védettségi igazolványt állítottak ki, illetve ennek megszerzésében közreműködtek.

A felderítésben az Esztergomi Rendőrkapitányság, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály munkatársai együttműködtek a társszervekkel. Ezt követően indította meg a büntetőeljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság. Ennek során 24 főt hallgattak ki gyanúsítottként a nyomozók, közülük 2 főt vettek őrizetbe.

A rendőrség egy vidéki kórház két ápolóját egy 36 éves férfit és egy 45 éves nőt 27 rendbeli vesztegetés bűntett, valamint 27 rendbeli közokirat-hamisítás bűntett elkövetésével gyanúsít. A rendőrök a hónapok óta tartó nyomozás során további 22 főt, köztük egy vezető beosztású egészségügyi dolgozót hallgattak ki gyanúsítottként. A kutatások alkalmával okiratokat és tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le.

G. András és F. Judit egészségügyi dolgozóként 27 fő magánszemélytől jogtalan előnyt – alkalmanként 20 000 és 40 000 forint közötti összeget – fogadott el annak érdekében, hogy a COVID védőoltások beadásával kapcsolatos szabályokat megszegve, az érintett személyeket úgy dokumentálják, mintha a védőoltásokat megkapták volna, holott ez a valóságban nem történt meg. A valótlan dokumentáció alapján aztán az érintettek jogosulatlanul jutottak védettségi igazolványhoz. A cselekményt hónapokon keresztül, üzletszerű jelleggel folytatták, a bűncselekmények elkövetéséből rendszeres jövedelemre tettek szert. A rendőrség G. Andrást és F. Juditot őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tegyen indítványt a letartóztatásukra.

Forrás: police.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply