Otthon / Egyéb / Karácsonyig hideg, aztán enyhülés

Karácsonyig hideg, aztán enyhülés

Karácsonyi kilátások: főleg karácsony első napján többfelé esőzés várható. Karácsony második napján akár 15 fokos enyheség is lehet.

Hétfő

Reggelig délen, délnyugaton még előfordul kisebb eső, havas eső, hózápor; majd északkelet felől csökken a felhőzet. Délután felhőátvonulásokra számíthatunk, és estétől északkeleten kialakulhatnak hózáporok. Többfelé lesz erős az északnyugati szél. +1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedd

Többórás napsütés várható, délutántól megnövekvő felhőzettel. Főleg északkeleten, keleten lehet elszórt hózápor vagy hószállingózás. Reggel -10 és -2, délután -1 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk. Reggelig még élénk lesz, majd gyengül a légmozgás.

Szerda

A Dunántúlon már erősen rétegfelhős lesz az ég, míg keleten még akár több órára is kisüthet a nap. Csapadék nem valószínű. Reggel keményen fagyni fog, délután is csak 0°C körül valószínű a hőmérséklet.

Csütörtök

Nyugat, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és északon, északkeleten elszórtan hullhat a hó. Erős melegedés kezdődik, a délnyugati tájakon már +6, +7 fok is lehet. Ezzel szemben az ország északkeleti felén beragad a hideg levegő, és akár egész nap fagyhat. A délies szél megélénkül.

Szenteste napja

Pénteken a reggeli órákig szórványosan lehet vegyes csapadék: északkeleten hó, ónos eső, míg máshol gyenge eső, szitálás lehet. Napközben csapadékszünet lehet, de borult marad az ég. 0 és +8 fok között alakul a maximum.

Forrás: köpönyeg.hu

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply