Otthon / Egyéb / Nesze semmi, fogd meg jól!

Nesze semmi, fogd meg jól!

Nagy csinnadratta az új állatvédelmi törvény körül, pénznyelő hivatalok felállítása, „kerekasztalozó” miniszteri biztos, Orbán Viktor által kihordott kutyatáp karácsonyra a menhelyekre. Itt tart a magyar állatvédelem 2022-ben.

Ovádi Péter nemzeti állatvédelmi miniszteri biztos novemberben az állatvédelmi törvény módosításának tárgyalásakor: Európában az egyik legszigorúbb szabályozás az, amelyet tárgyalnak. A 2022. január 1-én életbe lépő jogszabály a büntető törvénykönyv korábbi szabályozásához képest bővíti a természetkárosítás, az állatkínzás és a tiltott állatviadal szervezésének minősített eseteit.

Ezzel szemben egy január végi hír:

„A Tatai Járásbíróság jogerős büntetővégzésben három rendbeli állatkínzás vétsége és négy rendbeli állatkínzás bűntette miatt egy év, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta azt a harminc éves férfit, aki nem gondoskodott megfelelően a kutyáiról.

A bíróság megállapította, hogy a vádlott az általa lakott szomódi présház udvarán 2021. február 14-ét megelőzően, több hónapon keresztül hét kutyát tartott elhanyagolt állapotban, szűk élettérbe bezárva, törmelékek, sérülést okozó tárgyak környezetében. Az állatok tartására szolgáló ólak nem védték meg az ebeket a szélsőséges környezeti viszonyoktól, nem volt lehetőségük megvédeni magukat a szél, eső, hideg ellen. Az elkövető nem gondoskodott elegendő mennyiségű élelemről és ivóvízről, a védőoltásokról és a paraziták elleni védekezésről.

A vádlott ezzel a bánásmóddal maradandó egészségkárosodás, pusztulás veszélyének tette ki kutyákat, négyüknek pedig különös szenvedést okozott.”

About regio33

Check Also

SCHADL LETARTÓZTATÁSBAN, VÖLNER SZABADLÁBON

Völner–Schadl-ügy: Völner letartóztatása helyett három előzetesben lévőt kiengedtek. A Völner–Schadl-ügyben már csak hárman vannak letartóztatásban, …

Leave a Reply